Lotto Betting går ut på att du som spelare slår vad om vilket utfall du tror att ett officiellt lotteri kommer att ha. Med Lotto Betting köper du inte en lott i lotteriet du spelar på, istället gissar du till exempel på vilka siffror som kommer att dras vid ett dragningstillfälle.

Är Lotto Betting olagligt?

Med Sveriges nya spellag har vadhållning på utfallet av ett lotteri blivit förbjudet, men det gäller inte ifall det spelbolag som erbjuder Lotto Betting har fått godkännande ifrån arrangören av det officiella lotteriet. Det måste även vara tydligt för spelaren att spelbolaget erbjuder Lotto Betting och inte en lott i det officiella lotteriet. I Sverige är det Spelinspektionen som går igenom ansökningar för att arrangera Lotto Betting.

Hur spelar du på Lotto Betting?

När du spelar på Lotto Betting väljer du det nummer du tror kommer att bli dragna, på liknande sätt som om du spelade på det officiella lotteriet. Skillnader kan förekomma mellan det officiella lotteriet och Lotto Betting, så som att Lotto Betting kan erbjuda spelaren att gissa på fler eller färre siffror än det officiella lotteriet, samt att Lotto Betting kan ha egna tilläggsspel eller erbjudanden.

Vem arrangerar Lotto Betting?

Lotto Betting arrangeras inte av samma aktörer som håller i lotteriet som du slår vad om, utan det arrangeras av ett spelbolag utan koppling till lotteriet. På grund av det kan spelare som väljer Lotto Betting sätta vad på lotteri som det vanligtvis inte skulle ha tillgång till. Till exempel kan en svensk spelare sätta ett vad på ett amerikanskt lotteri utan att nödvändigtvis vara bosatt i USA.

Då Lotto Betting arrangeras av en annan aktör än det officiella lotteriet i fråga så kan Lotto Betting erbjuda en helt annan struktur för vinster och utbetalning. Det är dock viktigt att komma ihåg att vinsterna för Lotto Betting inte behöver likna vinsterna i det officiella lotteriet du spelar på, särskilt när arrangören för Lotto Betting erbjuder andra vad än det officiella lotteriet.