Jon Jones är mannen som gör UFC till vad det är. Jag tycker det. Man kan dra upp ett dussin olika namn som kanske varit viktigare för UFC än vad Jon Jones har varit. Men Jones är huvudattraktionen just nu. Han är återinförd i UFC sedan ett tag tillbaka och kommer få utmana om “sin” titel igen.

Vi tar det från början

Jon Jones gillar kola. Alltså som i kokain. Det har han åkt dit på vid upprepade tillfällen. Grejen är dock att det inte är en prestationshöjande drog så konsekvensen har inte blivit en dopingavstängning. Det tråkiga är dock att Jones körde bil med kokain i blodet och körde på en gravid kvinna i en bil. Hon bröt armen, och Jones la sina ben på ryggen. Inte världens hyggligaste kille alltså. Men alla kan inte vara gulliga kissekatter.

Jon Jones blev i alla fall avstäng och de tog ifrån honom hans titel som mästare. Istället fick Daniel Cormier och Rumble Johnson göra upp och det var Cormier som vann och fick titeln. Sedan kom Alexander Gustafsson och skulle spöa Daniel Cormier. Men Cormier försvarade titeln och behöll mästerbältet. Det är här vi står nu.

Jon Jones är bra för underhållningen

Jag tycker inte att det är världens bästa grej att köra på gravida kvinnor hög på koks. Jag tycker inte heller att det är en bra idé att bra smita från olyckan sen. Jag kan till och med hålla med om att Jon Jones inte är guds bästa barn. Men hur man än vrider och vänder på det så är Jon Jones underhållande. Han är fightingens motsvarighet till Lionel Messi eller Tiger Woods. Han är förmodligen bäst genom tiderna i sin sport. Och jag vill se honom. Han är den där dominerande kraften som gör att jag kan tänka mig att vara vaken en hel natt för att se två grabbar slåss.