Det finns en sajt som jag anser vara den mest underskattade sajten i hela världen. Den sajten är Soccerway. Om du till exempel har ett favoritlags som är Manchester United så kan du kolla in all statistik som har med laget att göra på Soccerway här.

Jag tycker att det är hur bra gjort som helst. Du kan kolla alla de senaste matcherna. Klicka bara på ett resultat så kommer du till vilket lag de ställde upp med, vad som hände under matchen och allt du kan tänka dig. Klickar du på det andra laget så får du se motsvarande stats för det alget. Sedan har de all statistik för alla spelare individuellt också.

Soccerway är nöten

Grejen som gör Soccerway så bra är hur de har organiserat all sin statstik. Jag vet inte om de har försökt anpassa alla sina stats för sportbettare, men det är hur som helst superbra för just sportsbettare. Säg att du till exempel har en känsla för att Manchester United är särskilt bra på hemmaplan just nu. Men du är inte riktigt säker. Hur kan man snabbt och lätt kolla hur bra de faktiskt är på hemmaplan? På deras hemmsida? På text-TV? Nej, på Soccerway så klart. Det enda du behöver göra är att klicka på “Home” över tabellen över deras senaste matcher. Så sorteras allt utom hemmamatcherna ut. Vill du bara kolla på Champions League till exempel så klickar man på Champions League. Vill man kolla alla bortamatcher i ligacupen under år 2004 så klickar man på “League Cup” och “Away” och går sedan bakåt i tiden tills man hamnar på år 2004. Det tog mig bokstavligt talat tre sekunder att kolla upp att Uniteds sista ligacupsmatch på bortaplan under år 2004 var mot Crewe Alexandra och att de vann med 0-3. Bara för kul så kollade jag upp den senaste gången som Manchester United vann tio tävlingsmatcher i rad också. Det skedde under 2009. Då vann man elva raka mot Chelsea, Wigan, Bolton, Derby, Spurs, West Bromwich, Everton, West Ham, Derby, Fulham och Blackburn mellan 11 januari 2009 och 21 feb 2009. Sviten bröts när man spelade borta mot Inter i Champions League.